Vrijwilliger van de maand: Hans van Keppel

Voor de jeugdleden en hun ouders is Hans van Keppel een niet weg te denken onderdeel van het zaterdaghockey bij Hudito. Al jarenlang ontvangt hij elke zaterdagochtend vanaf 8 uur tegenstanders, coaches, scheidsrechters en wijst ze de weg op Hudito. Vanachter zijn ontvangsttafel houdt hij het wedstrijdprogramma in de gaten, beantwoord vragen van onze gasten en plakt pleisters waar nodig. Tijd om Hans te interviewen als vrijwilliger van de week.


Wat doe je als niet achter je ontvangsttafel zit?

Ik ben gepensioneerd. Ik heb na de HTS Electro bijna mijn hele werkzame leven bij het ministerie van OCW gewerkt. Daar hield ik me bezig met alle technische installaties van de LTS scholen in Nederland. Ik heb nu dus veel vrije tijd. Ik zit bij een computerclub, ook bij Gered Gereedschap. Ik kijk veel sport. Op TV maar ik graag op zondag naar een hoofdklasse hockeywedstrijd in Den Haag kijken.

 

Hoe lang hockey je al?

Ik hockey niet meer omdat ik inmiddels na een paar blessures te veel last heb van mijn knie. Maar ik heb wel heel lang gehockeyed. Op mijn veertiende ben ik via twee vriendjes in contact gekomen met hockey en ben ik begonnen bij Hockeyclub Rijswijk, die speelden toen nog aan de Vredenburgweg. Later speelde ik daar in Heren 1. Op een gegeven moment ben ik met de broers Frank en Herman Goedman die later bij Hudito in het eerste speelden van Rijswijk naar Te Werve verhuisd.

 

Wat was je voor hockeyer?

Ik was een aanvallende middenvelder met veel loopvermogen. Nadat ik mijn kruisband scheurde werd dat wel wat minder en speelde ik bij de veteranen in de spits.

 

Hoe ben je in aanraking gekomen met Hudito?

Nou dat is wel bijzonder; mijn eerste wedstrijd met Rijswijk was tegen Hudito, dus dat moet ongeveer in 1971 geweest zijn. Maar ik werd pas Hudito-er in 1998 toen Te Werve, de club waar ik toen speelde werd opgeheven en Hudito mij en een heleboel clubgenoten met open armen ontving. Te Werve was de sport en cultuurafdeling van Shell. Daar mocht je alleen bij als je ouders bij Shell werkten. Maar om de sportteams te versterken werden er ook buitenleden aangenomen. In die categorie viel ik.

Hockeyen familieleden bij Hudito?

Nee, ik kom niet uit een hockeyende familie. Ik ben ooit begonnen met judo. Dat was wel leuk, maar is ook een eenzame sport. Het sociale van hockey is natuurlijk wel heel mooi.

 

Wat voor vrijwilligerswerk doe je voor Hudito?

Ik ben al een jaar of 15 gastheer op de zaterdagen.


Wat maakt deze taak zo leuk?

Het contact met de mensen. Ik heb vrij veel aanspraak. Met mensen die willen weten waar ze moeten spelen, maar ook vaak met Huditoleden die een praatje komen maken.

 

Zitten er ook minder leuke kanten aan?

Het vroege opstaan is niet altijd leuk. Normaal gesproken sta ik om 7 uur op en ben ik voor 8 uur op de club. Daar ben ik dan tot ongeveer 17:30.


Welke functies heb je nog meer bekleed binnen de club?

Eigenlijk geen. Vroeger heb ik wel jeugdteams getraind en was ik aanvoerder van mijn veteranenteam.

 

Welke functie wil je in de toekomst nog eens uitoefenen?

Dat zou ik niet weten. Ik heb het in deze rol prima naar m’n zin. Ik ben blij dat het na de Corona periode weer van start is gegaan, want dan kom je weer onder de mensen. Normaal gesproken kwam ik regelmatig bij mijn computerclub en bij "Gered gereedschap”, maar ook dat lag stil van wege Corona.

 

Kun je uitleggen waarom het voor iemand een groot gemis is om geen vrijwilligerswerk te doen?

Dat is een moeilijke. Ik vindt het ieder geval een mooie manier om met mensen in contact te komen en om iets bij te dragen aan deze vereniging. Hudito is de vereniging waar wij na het opheffen van de hockeyafdeling van Te Werve met open armen zijn ontvangen. Ik denk dat wij met die groep, waarvan ik samen met Conny de Lange een van de laatst overgeblevenen ben ook een bijdrage hebben kunnen leveren aan het veteranenhockey op Hudito.


Stel,je zou iets op Hudito mogen veranderen/aanpakken: wat zou je dan doen?

Nou niks eigenlijk. Er heeft wel eens iemand aan mij gevraagd of hij een mooie ontvangsttafel voor me zou timmeren zoals ze op andere verenigingen wel hebben. Maar ik zit hier prima achter mijn tafeltje.

 

Voor welke Hudito'er heb je bewondering?

Voor Bea Brouwer die vroeger tot op hoge leeftijd het wedstrijdsecretariaat deed. Elke week maar weer alles regelen en organiseren om er voor te zorgen dat alle team kunnen hockeyen. Maar ook voor die mensen die er voor zorgen dat de ouders betrokken worden en blijven bij de club. Dat is ook wel erg belangrijk.

 

Wat is je mooiste herinnering als je aan Hudito denkt?

Dat wij als buitenstaanders van Te Werve onze draai hebben weten te vinden bij deze club.

 

Beschrijf in één zin waarom Hudito de beste en gezelligste club van Delft en omstreken is:

Hudito is een zeer toegankelijke club waar iedereen welkom is, van studenten tot G hockeyers, van jeugdhockeyers tot trimmers.

 

Vraag van Simon Engbers, de vorige Vrijwilliger van de maand: "Wat moeten we doen om de vrijdagavond weer wat gezelliger te maken?”

Haha, ik zou het niet weten. Ik ben geloof ik nog noot op vrijdagavond op Hudito geweest. Maar goedkoper bier zou misschien helpen.

 

Welke vraag zou je aan de volgende 'Vrijwilliger van de Maand' willen stellen?

Zoals ik al zei kijk ik graag hoofdklasse hockey. Nu ga ik vaak naar een wedstrijd in Den Haag. Wat moeten we doen bij Hudito zodat ik daar op zondag naar hoofdklassehockey kan kijken?

 

 
Pia van Leeuwen, 18-5-2022 @ 08:56:47
Mooi interview Hans en vergeet niet het vele fluiten wat je bij de G Hockey hebt gedaan. Altijd kun je van jou op aan. Ik wens menig veel gezonde jaren

Bruno van Dunné, 15-5-2022 @ 19:13:20
Heel goed Hans, al die hobbies houden je jong !

Henry Plaat, 11-5-2022 @ 09:01:44
ga nog lang door Hans

Jean Morien, 10-5-2022 @ 20:00:02
hudito kan je echt niet missen Hans

Paul Vermeulen, 8-5-2022 @ 09:34:34
Tweede paal en Hans tikte 'm in 🙂

Mark van Reijn, 6-5-2022 @ 19:56:29
Vrijwilliger van de eeuw, wellicht.

Harry Steenhuis, 5-5-2022 @ 09:04:18
wat een fantastische vrijwilliger!!!!

Luc Veeger, 2-5-2022 @ 23:50:50
Als vrijwilliger ook een echte 'spits' zoals bij de HVLA!!!

Benjamin van den Ende, 28-4-2022 @ 06:21:45
Een echte topper!

Lisa Kuiken, 27-4-2022 @ 13:59:32
Niet alle helden dragen een cape. Hans fantastisch wat je voor onze club doet en dat al zo veel jaar!


Reageren op het nieuws?
reactie
lidnummer
wachtwoord