Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 2 uitwedstrijd(en) afgelast

zaterdag 27 november 2021
Tijd T/U Team Tegen team
08:30 Uit Jongens 6E2 Hockey Club Wateringse Veld J6E1
08:30 Uit Coolkids MF1 HC Delfshaven CK-F1MIX
Van de voorzitter: een ode aan de vriendschap

‘Waarom hockey jij nog?’, vroeg ik aan een teamgenoot terwijl we op het balkon stonden te wachten voor onze wedstrijd.


‘Joh, daar vraag je me wat.’ Na even nadenken brandde hij los: ‘Om allerlei redenen: beetje fit blijven, ik heb altijd gehockeyd en het hockeyspel bevalt me goed. Wat moet ik anders? Zelfs de wedstrijdspanning als ik ’s morgens op sta, is iets dat me goed doet. Wat heb ik dat gemist in die coronatijd zeg!’.


‘Is dat het?’, vraag ik hem. ‘Nee, ik vergeet het allerbelangrijkste: de vriendschappen die ik aan Hudito heb te danken. Dat is toch wel het allermooiste!’


Ik kon niet anders dan dat beamen. Kijkend naar de foto bij deze column is dat waar het om draait. Jongens, inmiddels mannen, met wie je op en om het veld veel plezier beleeft. Hockey en vriendschap, ze komen voor vele van ons samen op Hudito.


Toe ik eind jaren ’80 op Hudito begon, kon ik niet bevroeden dat ik er een heel leven aan over zou houden. Als jong mannetje van 7 zette ik mijn eerste stappen, waarna we in de jeugd in een vriendenteam de landelijke competitie en NK’s haalden. We waren apetrots: op ons spel en resultaten, maar bovenal op de hechte groep waar we deel van uitmaakten. Uit dat team speel ik inmiddels weer samen in H35A met Jeroen van der Hoek en David Forbes.


Op de foto zie je helemaal rechts Christiaan Plaat, tweede van links Dion van Reenen. Mannen waarmee we in H1 een echt vriendenteam hadden en we jaren speelden in de overgangsklasse. Vergeet in dit licht Yves du Bois niet. We wilden winnen, het beste eruit halen en na afloop van de wedstrijd nog lang plezier maken op Hudito. Dat kon altijd, want op Hudito mogen alle leden zelf de bar en het clubhuis sluiten. Het zorgt voor een unieke dynamiek, waar leden elkaar makkelijker leren kennen. De andere drie heren op de foto, maar ook al mijn andere huidige teamgenoten, kende ik dus al door en door alvorens we bij elkaar in het team kwamen. Ik zat met velen in andere teams of commissies en we zorgden voor gezelligheid op het balkon en in het clubhuis. Iemand als Roland Dijkman (tweede van rechts op de foto) is het vleesgeworden gezelligheidsdier op Hudito. Het is een voorrecht om met al deze mannen samen te spelen.


En dat blijven we nog vele jaren doen. Op Hudito maak je vrienden voor het leven. Ik gun het ieder lid. Dompel je onder in het clubleven en probeer op het veld er met elkaar het maximale uit te halen. Dan wordt hockeyen op Hudito nog vele malen leuker!


Wessel Pil

[email protected]

 
Marco de Ridder, 20-10-2021 @ 12:07:48
Amen !

Wiep van der Horst, 19-10-2021 @ 10:21:53
Mooi

Yves du Bois, 18-10-2021 @ 11:32:10
Zie zo’n 180 jaar hockey plezier op deze foto ;-)

Frank te Selle, 17-10-2021 @ 21:20:59
Leuk Wes, dat is inderdaad het belangrijkste om te blijven hockeyen! 👍🏻

Rob van der Horst, 17-10-2021 @ 11:32:07
Mooi stuk, Wes!

Christiaan Plaat, 17-10-2021 @ 10:40:57
👍🏻


Reageren op het nieuws?
reactie
lidnummer
wachtwoord