Van de voorzitter: op Hudito is alles mogelijk

De viering van het lustrum staat voor de deur. In aanloop daarnaar blik ik in een aantal afleveringen van deze column terug op wat Hudito voor mij betekent. Dat doe ik aan de hand van een aantal voorwerpen die symboliseren waar Hudito voor staat. Vandaag deel 3: op Hudito alles is mogelijk!

 

Toen ik op 7 jarige leeftijd begon te hockeyen bij Hudito had ik niet kunnen vermoeden wat de club mij allemaal zou brengen. Dat ik zou leren hockeyen leek logisch. Dat het daarnaast vele vriendschappen zou opleveren was bij een teamsport te verwachten. Maar dat Hudito kansen zou bieden om je op allerlei vlakken te ontwikkelen en dat je daarin veel ruimte krijgt, wist ik niet. Het maakt Hudito wat mij betreft uniek. Van veel oud-leden krijg ik dat ook terug: ‘op Hudito is alles mogelijk en kun je jezelf zijn. Dat is lang niet op alle clubs zo.’ Een mooier compliment kun je als vereniging niet krijgen.

 

Wat het precies is, laat zich moeilijk omschrijven. Misschien nog het best in een speciale Huditosfeer, maar veel meer nog in voorbeelden. Op Hudito kun je je gang gaan. De jeugd kookt na de training en eet gezellig samen. Dat er niet altijd netjes wordt opgeruimd is natuurlijk niet de bedoeling, maar nemen we op de koop toe. Neem als ander voorbeeld ons sleutelbeleid. Iedereen mag of moet het clubhuis na een lange dag zelf af sluiten. Als jij het gezellig vindt om de bar nog wat langer open te houden dan kan dat. Dat is losjes geregeld en gaat op basis van vertrouwen. De club is van iedereen en iedereen mag daar dus ook gebruik van maken. Dat er dan ook wel eens iets minder netjes wordt opgeruimd is natuurlijk niet de bedoeling, maar nemen we op de koop toe.

 

Via tal van commissies kun je je steentje bijdragen aan het wel en wee van de club. We tellen er ruim 30. Al deze vrijwilligers zetten zich in voor de andere leden en doen dat met plezier. Het is gaaf om de zaken goed te organiseren. Dat je daarbij als jongere vrijwilliger heel veel leert door de verantwoordelijkheid die je draagt en het samenwerken met andere leden, maakt dat je je op persoonlijk vlak heel sterk kunt ontwikkelen. Dé tip die ik ieder lid zou willen geven: ga commissiewerk doen. Het is leuk, leerzaam, geeft voldoening en draagt bij aan de mooie club die we met elkaar zijn. Uiteraard is het niet vrijblijvend, maar de energie die het terug geeft is onbetaalbaar. Ook oudere leden of ouders merken dat het veel voldoening geeft onderdeel te zijn van zo’n bruisende organisatie.

 

De mooiste commissie waar ik in gezeten heb is de HHHdays-commissie. Het vierdaagse internationale toernooi is een van de hoogtepunten van het jaar. Dit te mogen organiseren met een groep van 10 enthousiastelingen die een kleine week lang alles in dienst stellen van ruim 400 hockeyers, is een geweldige ervaring. Het organiseren is zelfs leuker dan meedoen. En wanneer je stopte met de commissie bedankte je commissieleden je met deze fotocollage. Met trots kijk ik er af en toe naar en ontstaat er een grote grijns aan al deze prachtige herinneringen!

 

 

Wessel Pil

[email protected]

 

Doe mee aan de Hudito ‘90s Challenge! Heb jij ook een mooi voorwerp dat een verhaal over jou Hudito-leven vertelt? Deel het met ons via Hudito-instagram#huditochallengeen tag@hudito_insta. Win een unieke Hudito Lustrumprijs!

 

 

Reageren op het nieuws?
reactie
lidnummer
wachtwoord
 
 
:) = :( = 8) = O-) = ;) =
:*) = -:-) = :O = :9 = L) =
^O^ =