Van de voorzitter: 1 augustus

De datum 1 augustus is al vele jaren met rode pen omcirkeld in mijn agenda. Het betekent het kantelpunt van het seizoen en daarmee de start van een nieuw hockeyjaar. Als fanatiek hockeyer drong ik er bij mijn ouders op aan in juli op vakantie te gaan en toen ik in H1 speelde kon ik zelf mijn vakanties bepalen. Het moge duidelijk zijn dat 1 augustus een heilige datum was en ik voor die tijd weer in Delft teruggekeerd wilde zijn. Die gewoonte is er inmiddels zo diep ingesleten dat ik ook dit jaar weer mooi op tijd terug was: 28 juli om precies te zijn, ruim voor 1 augustus.

Het bood mij de mogelijkheid om de eerste training van D1 en H1 bij te wonen. Beide teams startte jl. zondag op 5 augustus. Vier dagen te laat inderdaad en het weerhield een aantal speelsters en spelers er niet van de eerste training te missen. Zij zaten nog op zonovergoten stranden of wandelde door hete dorpen in ItaliĆ« of Frankrijk. Voor mij ondenkbaar. Hockey staat (en stond als speler van H1 al helemaal) op één en ik miste in die acht jaar H1 maar 3 trainingen. Een keer was ik echt ziek, één keer werd oma of opa 80 en één keer studeerde ik af. Nu zijn de tijden veranderd, wordt er meer en langer door gehockeyd en ik wil ik al helemaal geen oude zeur worden, dus heb ik er begrip voor dat mensen wat later aansluiten. Maar wat is er lekkerder dan aan een nieuw seizoen beginnen terwijl de helft van de mensen nog in het buitenland zit, het heerlijk weer is en de avondschemering in valt?

Aan de oefencampagne beleefde ik de meeste plezier. We trainden hard, speelden voorbereidingstoernooien waarvan die op Asvion sterk bezet en gezellig was en maakten bovenal veel plezier. Lange zomeravonden en nachten dronken we na de training met H1 op het balkon veel bier en legden de basis voor een nieuw seizoen. Op die avonden en in die nachten werden de vriendschappen hechter zodat we gedurende het seizoen voor elkaar door het vuur gingen.

En terwijl 1 augustus inmiddels verstreken is en mijn huidige teamgenoten bijna allemaal nog op hun vakantieadres verblijven, kan ik niet wachten totdat ook mijn team (HvetA) gaat beginnen. Helaas is dat pas halverwege de maand augustus. Voor dat moment heb ik reeds nieuwe schoenen en Hudito-broekje aangeschaft. Gelukkig is er het zomeravondhockey om wat aan de conditie te doen en het nieuwe materiaal te testen. Maar het echte moment is de eerste training. Voor het eerst na weken/maanden weer een stick in je handen. Ik hoop dat jullie er net zo veel zin in hebben als ik om weer te beginnen en wens je een fijn hockeyjaar toe!

Wessel Pil

[email protected]