Leuk dat je interesse hebt om te hockeyen bij Hudito, de gezelligste club van Delft en omstreken!!


Graag geven we jou en je ouders wat eerste informatie over Hudito en het hockeyen bij onze jongste jeugd. Mocht je na het doorlezen nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op via een van de mailadressen onderaan deze pagina. Je krijgt dan zo spoedig mogelijk een reactie van ons.Jongste Jeugd


De jongste jeugd bestaat uit de leeftijdscategorie van 5-10 jaar; hierbij geldt de leeftijd op 1 oktober tijdens het hockey seizoen.


De jongste kinderen starten als Benjamins. Benjamins kunnen vanaf 6 jaar deelnemen aan de Coolkids competitie waar in drietallen korte wedstrijden gespeeld worden. Deelname aan de Coolkids competitie is vrijwillig.


De kinderen vanaf 7 jaar vallen in de categorie F-jes. Zij spelen reguliere competitiewedstrijden, dat wil zeggen: gedurende het seizoen iedere week op zaterdag. De F-jes beginnen in drietallen maar gaan al snel over op zestallen.


De 8 en 9 jarigen vallen respectievelijk in de 1e-jaars en de 2e-jaars E. Zij spelen eveneens competitie op zaterdag, de 1e-jaars E in zestallen en de 2e-jaars E in achttallen.Hockeyseizoen


Het hockeyseizoen loopt van begin september tot eind juni. Het seizoen is ingedeeld in vier perioden:


2 speelperiodes in het najaar (1 voor en 1 na de herfstvakantie), een winterstop van december tot en met februari en vervolgens vanaf maart de laatste periode. Het jaar wordt afgesloten met een toernooi: de Jongste Jeugd Dag.


Gedurende de winterstop wordt er door de Benjamins niet gehockeyd; de F en E jeugd gaan wel door. Zij trainen en spelen tijdens de winter in de zaal. De tijden en frequentie van trainingen en wedstrijden wijken tijdens de zaalperiode wat af. E.e.a. wordt echter tijdig bekend gemaakt.Trainingen (op het veld)


De Benjamins trainen op woensdagmiddag volgens het *Funkey* principe. Op deze manier maken de kinderen spelenderwijs kennis met hockey. De F-jes trainen 1 keer per week op woensdag.


De 1ejaars en 2e jaars E trainen 2x per week. De ene training is er meer aandacht voor techniek, de andere training meer aandacht voor conditie en looptechniek.


Het trainingsschema voor 2022-2023 is als volgt:

Categorie/Teams

1e training

2e training

Benjamins (5/6jr)

Woensdag

15.30-16.30

Veld 2

n.v.t.

F jeugd

Woensdag

15.30-16.30

Veld 1

n.v.t.

1e jaars E jeugd

Maandag

16.30-17.30

Veld 1

Woensdag

15.30-16.30

Veld 3

2e jaars E jeugd

Dinsdag

16.30-17.45

Veld 3

Vrijdag

16.45-18.00

Veld 2

Noot: Veld 1 ligt links naast ons clubhuis, veld 2 rechts en Veld 3 geheel links langs de Rotterdamse weg.Proeftrainen
 

Hudito is een gezellige familieclub waar jong en oud met veel plezier wekelijks traint en wedstrijden speelt. Om iedereen de mogelijkheid te geven om kennis te maken met hockey kun je bij Hudito 3 keer gratis proeftrainen. Ook organiseren we een aantal keer per jaar een proeftraining/instuif voor alle basisschool leerlingen.


Meer informatie en opgeven voor een proeftraining via onderstaand formulier.


https://forms.gle/SnqRMAtEekHz7SPu7Aanmelding


Als je vervolgens lid wilt worden van Hudito, dan ontvangen we graag je aanmelding! Aanmelden bij Hudito verloopt via de website. Via de knop "Over Hudito” > "Lid worden” kan een webformulier ingevuld worden. Hier kan ook meer informatie gevonden worden omtrent de richtlijnen van het lidmaatschap bij Hudito.


Na inzending van het webformulier ontvang je een e-mail met een PDF als bijlage. Let op: deze PDF is het échte inschrijfformulier!!! Dit formulier dient, voorzien van handtekening, per post of per e-mail aan de ledenadministratie ([email protected]) terug gestuurd te worden. Pas na de verwerking van dit formulier is men lid en komt men op de wachtlijst! Hierna zal de (lijn)coördinator contact opnemen over de indeling in een team.Teamindelingen


Hockey is een teamsport. Jaarlijks worden de teams heringedeeld. Bij de kleinsten gebeurt dit met name op basis van vriendjes en vriendinnetjes en de eventuele opgedane hockeyervaring bij de Benjamins. Vanaf de E-tjes wordt de spelbeleving steeds belangrijker. De teamindelingen voor het nieuwe seizoen worden begin juli gemaakt.


Het is verstandig om tijdig aan te melden om plaatsing op de wachtlijst te voorkomen wanneer de teams vol zitten. Nieuwe leden worden in een team waar plek is ingedeeld op volgorde van aanmelding.


Helaas kunnen we niet altijd een garantie geven op een plaats in een team. Zeker bij inschrijving na de start van het seizoen, als de teams al gemaakt zijn, kan het moeilijk zijn nieuwe leden te plaatsen. We willen voorkomen dat een team te groot wordt en er te weinig gespeeld kan worden tijdens wedstrijden. Als alle teams vol zitten en nieuwe leden niet direct geplaatst kunnen worden, blijven zij op de wachtlijst tot er een heel nieuw team gevormd kan worden.


We hopen je hiermee voor dit moment voldoende te hebben geïnformeerd en je snel op Hudito te zien!Namens de Jeugd Hockey Commissie,


Dion van Reenen

Voorzitter

[email protected]Wanda Volger

Benjamins

[email protected]Angelique van Mierlo

Jongens E&F lijn

[email protected]Maaike Bloom

Meisjes E&F lijn

[email protected]