G-Hockey


Iedereen moet kunnen hockeyen. De KNHB zegt over aangepast hockey: gewoon waar het gewoon kan en speciaal waar het speciaal moet. Daarom heeft Hudito al sinds 1998 G-hockey. Wat ooit begon met een groepje van 8 kinderen is uitgegroeid tot een grote G-afdeling met 44 leden in 4 teams.

G-hockey is aangepast hockey voor spelers vanaf ong. 9 jaar oud met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking (niet rolstoelafhankelijk*). We spelen in gemengde (m/v en leeftijd) 6- en 8-tal teams. De regels, technieken en tactieken zijn zoveel mogelijk hetzelfde als bij het reguliere hockey. Waar nodig passen we die aan, afhankelijk van de mogelijkheden en behoeften van de spelers. Het spelplezier en de gezelligheid zijn ontzettend belangrijk.

Met 4 G-teams heeft Hudito G-hockey voor alle leeftijden en elk niveau. De competitie bestaat uit 8 tot 10 zaterdagen per seizoen. 
 • G1 (landskampioen 2017-2018) speelt achttallen in de landelijke competitie. Enkele spelers hebben meegedaan aan het EK Parahockey tijdens het EK in Antwerpen in augustus 2019.

 • G2 speelt achttallen en is ingedeeld in poule 1 van Regio West.

 • G3 speelt achttallen achttallen en is ingedeeld in poule 1 van Regio West.

 • G4 speelt zestallen en is ingedeeld in poule 2 van Regio West.

Voor de meer ervaren hockeyers is er ook 11-tal hockey. Dit is geen competitie maar voor een aantal zondagen per jaar kunnen 8-tal spelers zich inschrijven. Per keer worden spelers ingedeeld en spelen ze in toernooi-vorm 11-tal wedstrijden.

Voor de trainingen is een groep enthousiaste trainers aanwezig. Op de woensdagavond trainen G3 en G4 van 18.00 – 19.30 uur.  G1 en G2 trainen van 19.30 – 21.00 uur. Op de maandagavond trainen G1 (verplicht) en G2+3 (vrijwillig) van 19.30 - 21.00 uur. Bij deze training ligt het accent ligt op extra vaardigheden en looptraining. Een aantal G-spelers doet ook mee aan de Golden Ten loop in Delft en loopt 5 of 10 km.

Ook zijn er toernooien waar de spelers van Hudito graag aan meedoen:

 • het herfsttoernooi in Nieuw Vennep,

 • het zaalhockeytoernooi in februari (georganiseerd door Hudito),

 • het paashockeytoernooi in Amstelveen,

 • om het jaar het landelijk toernooi in juni.

 • om het jaar de Special Olympics, dit is een 3 daags toernooi,

 • iedere winter organiseert Hudito voor onze G-hockeyers het familie-zaaltoernooi,

 • het hockeyseizoen sluiten we af met een familietoernooi met een gezamenlijke maaltijd.

Lijkt het je leuk om te hockeyen bij Hudito of wil je meer informatie? Mail dan met de G-hockeycommissie via [email protected]. Je kunt 3 keer vrij meetrainen en met de g-hockeycommissie en je ouder/begeleider bespreken wat de mogelijkheden zijn.

 

"Alsof ik in een warm bad terecht ben gekomen” is een veel gehoorde uitdrukking van ouders/begeleiders die op Hudito komen!

 

 Eén van onze spelers zegt: "zo fijn dat ik gewoon gezellig kan hockeyen!”.

 

*Informatie over rolstoelhockey vind je op de website van de KNHB: https://hockey.nl/de-sport/soorten-hockey/aangepast-hockey/